luv.khalish.ammar. Powered by Blogger.

Tuesday, August 9, 2011

gambar dari hp (part 1)

Semua gambar ni diambil dari hp ibu..ada banyak lagi yang nak kena susun..nanti ibu upload lagi untuk Part 2 pula ye..kalau ambil gambar guna hp cepat skit boleh snap..klu pakai kamera ayah, nak kena ambil kat dry box pastu nak kena setting lagi...ambil masa kan..jadi, ambil gambar guna hp boleh snap macam2 aksi spontan..ni pun ibu tak susun ikut tarikh & aktiviti..kalau nak susun betul2, nak kena ingat semula..jawabnya, tak siap2 la kerja ofis ibu ni...ok, kita layan ye...zass..


rambut

3/7/11, Pertama kali ayah bawa khalish pergi gunting rambut kat kedai..sebelum ni gunting rambut kat rumah je..yang tu pun, baru sekali..kiranye, yang ni kali kedua la gunting rambut..sian pakcik gunting rambut tu, sebab khalish tak boleh duduk diam langsung..ibu dan ayah kena jadi assistant pakcik tu...jadi tukang pegang kepala dan badan khalish...pakcik tu pun, macam takut-takut je nak gunting..takpe la, yang penting dapat gunting sikit pun jadi la...lagipun rambut khalish nipis je..ciput je rambut yang kena gunting tu..sebenarnya, sebab utama ktorang nak rambut khalish pendek kerana kepala khalish macam bengkak nak tumbuh bisul...tapi, alhamdulillah, bengkak tu tak jadi bisul plak..surut sendiri..jadi hasilnya, jadi la macam ni....



Friday, August 5, 2011

kenduri kt ipoh

dh lama ibu tak update blog ni...akhir-akhir ni mood 'malas' untuk menulis dalam blog ni dh melanda..sebenarnya, ibu nak cerita pasal majlis perkahwinan kwn ibu n ayah semasa belajar dulu..pengantin lelaki tu la kwn ibu..kita pergi majlis di sebelah perempuan kat ipoh..perancangan last minute..majlis ni berlaku pada 2 Julai lepas..dah genap sebulan kan..arini baru ibu ade mood skit, yg tu pun sebab geram tgk gambar khalish ni..sayang kalau tak masukkan dalam blog..majlis sebelah laki, semnggu lepas majlis ni, iaitu pada 9 julai..kwn ibu ni, rumah die dekat dengan istana negara, KL..ikutkan ibu n ayah memang nak pergi majlis belah pengantin laki, tp disebabkan takut tak dapat pergi rumah uncle cia sebab ada perhimpunan bersih pada 9 Julai tu, kt pun pergi la ke ipoh,perak..ok gak..dapat follow mase outdoor shoot & dapat naik bot..ibu tak ingat name tempat rekreasi ni..gambar kita mase naik bot tu pun, soft copy kt kawan ayah plak..bila dh balik rumah, baru teringat yang kita tak tangkap gambar dengan pengantin kt pelamin..huhu..sebenarnye, sayang gak tak dapat pergi kenduri sebelah laki sebab ibu tengok gambar masa event tu, cantik sangat majlis diorang..uncle cia ni kreatif..pelamin die design sendiri n amatlah cantik n elegan..kebanyakan dekorasi masa majlis tu, die yang design..gambar kat bawah ni gelagat khalish bila tau ayah nak amik gambar..macam2 mimik muka khalish buat...geram je ibu tengok..sebenarnye, ibu pakaikan khalish baju lain, tapi bila makan, abis baju tu kotor..terpaksa pakai baju ni..ayah la yang masukkan baju spare ni kt dlm beg khalish..klu kt umah, baju ni, ibu pakaikan buat tido je..hehe..

Thursday, July 7, 2011

++4 bulan lepas (part 2)++

photosoot ni sambungan dr page ni ++4 bulan lepas (part 1)++ first time khalish main kt playground..hehe..banyak mainan yang khalish nak cube..memang khalish seronok + penat..last2 muke masam je bila nk shoot gambar..mase nk blik umah, dlm kereta dh tido..smp rumah pun sambung tido lagi...
 

Wednesday, June 29, 2011

check-up 1 tahun 3 bulan

yeah..khalish dh pun berumur 1 thn 3 bulan..semalam, ibu n ayah bw khalish g klinik..berat khalish = 8.61kg, tinggi = 75cm..pastu kena mkn ubat cacing..payah betul nk bg makan ubat..sikit je kot ubat tu yg khalish telan..lagi senang nk pegang khalish klu khalish kena injection drpd mkn ubat..meronta-ronta..mcm sakit je nk mkn ubat tu..sebenarnye, ibu perasan gak, khalish mcm fobia mkn ubat guna tiup tu..aritu, ibu bg makan ubat pakai sudu, ok je..agaknya fobia sebab asyik kena makan ubat kt wad aritu..ha, ckp psl wad, khalish dh pun dapat cek drpd insurans..ok la..leh buat simpanan untuk khalish..beruntung juga ibu ambil insurans tu masa khalish umur 10 bulan..sekurang-kurangnya, ada jaminan utk kesihatan n simpanan khalish..

Sunday, June 26, 2011

++4 bulan lepas (part 1)++

masa ni khalish br nak masuk umur setahun..igt tak ibu de bagtau nak update gambar alish kt taman tasik titiwangsa ni?tgk kt page ni..khalish dh pandai berjalan. jadi, ni la gambarnya (Part 1)..nnt ibu upload lg..


++nina n khalish++

skang ni ibu tgh rajin nk edit2 gambar...terjumpa gambar khalish n nina mas g kenduri umah untie zam kat mersing...memang comot la bdak comel dua org ni..haha..berpeluh2..ngan ramai orang n cuaca panas..masa ni umur khalish n nina dah 9 bulan...

Tuesday, June 21, 2011

promotion.....

1 tahun 2 bulan

khalish - shoot by ibu (sedang belajar mengeshoot gambar)..thank ayah sebab banyak membantu..





dulu dan kini

Monday, June 20, 2011

rindu menyapa

hari isnin...rindu ngan khalish...pagi2 lagi, dh tengok gambar khalish...betapa indahnya hari yg ibu lalui dengan adanya khalish..melihat keletah khalish yg semakin manja dan aktif..anugerah daripada-Nya yg paling bermakna dalam hidup ibu..love u so much syg..

Thursday, June 16, 2011

zara nur aisar

hari ni ibu duk tengok gambar2 khalish..terjumpa pun gambar aisar masa kecik2 dulu..aisar sebaya ngan alish..cume tua (haha, tua ke?) sebulan je..lahir 12hb 2 2010 (birthday sama ngan makcu)..ni blog (untie et) mama aisar
skang, aisar dh slim skit (tgk gambar bwh skali)..same cam alish..pipi xbolat cam mase kecik2 dulu..gambar ni ayah amik mase alish umur 3 bulan or 4 bulan..mase ni, kt g umah untie yo..gambar paling atas tu, ayah amik mase kt g open house umah untie et..mase tu umur alish 6 bulan lebih..serius sangat muke alish n aisar..hehe..tgk gmbr tu, rasa cam ibu de anak kembar plak..



Tuesday, June 14, 2011

khalish masuk wad

dah lame ibu x update blog khalish ni..banyak sangat benda2 yang berlaku akhir2 ni..selain tu, sibuk dengan keje ofis lagi..jadi ibu nak cite skit pe yang dh berlaku pada khalish akhir bulan Jun lepas.

23hb Jun 2011, khalish kena tahan wad..kt Hospital Pantai Ampang..sebelum tu, khalish memang de cirit birit..ibu n ayah igtkan, cirit tu, sebab nak alih bulan..tp, cirit-birit ni dh seminggu lebih alish kena..cirit-birit x sembuh lagi, alish kena demam panas pulak..ibu n ayah de bawa alish g klinik idzham pastu g hospital ampang plak sbb keadaan alish same je..tak sembuh2..

bla alish tak nak makan dan  minum susu, ibu dah risau sangat..badan pun dah lemah-lemah..malam 23hb tu, g hospital, terus kena tahan wad..sian sgt bila alish kena cucuk tgn utk masukkan air..yang paling tak boleh lupa, alish menangis2 dan cakap na nak, berulang2 kali..mgkin alish maksudkan, na nak tu, adalah tak nak..ibu pun, menangis skali la..sayu je denga alish menangis..

doktor khairul yang rawat khalish bagtau, kemungkinan alish kena jangkitan usus..jangkitan ni memang ambil masa nak sembuh..paling cepat pun, 2 minggu baru ok..2 malam gak alish bermalam kt wad dan ditemani ibu dan ayah...25hb, alish dh blh keluar wad..mase tu, alish dh nak makan dan minum susu..2 botol air kena masuk..ubat plak, memang banyak kena makan..nangis2 bila nak makan ubat sebab kena paksa ngan ibu n ayah..alhamdulillah, khalish dh beransur sembuh..2 minggu lagi kena follow up ngan Dr Khairul..follow up ni ibu dh g minggu lepas..alhamdullah, khalish dh sihat sepenuhnya..

Tuesday, May 31, 2011

khalish

my little boy
 

khalish ammar, buah hati ibu dan ayah...mmuahh

khalish ammar, buah hati ibu dan ayah...mmuahh

with ayah

with ayah

with ibu

with ibu

umur 1 bulan

umur 1 bulan

umur 3 bulan

umur 3 bulan

semasa 7 bulan dlm kandungan

semasa 7 bulan dlm kandungan

umur- 1 hari

umur- 1 hari

6 BULAN

6 BULAN

umur 10 bulan

umur 10 bulan

Followers

Total Pageviews

umur 8 bulan

umur 8 bulan

umur 11 bulan

umur 11 bulan

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP