luv.khalish.ammar. Powered by Blogger.

Thursday, February 24, 2011

Khalish dah pandai berjalan!

wah..dh lame rasenye x update blog ni..sebab utama cpu sebelum ni dah rosak.pastu pakai cpu lain, blog x boleh buka plak..internet setting problem kot..tension sungguh!kalau nak update kat rumah, confirm x sempat..terutama nak layan si khalish lg..kebetulan dah sebulan lebih ibu dpt pc baru, baru dapat buka blog...hehe..tapi disebabkan sibuk memanjang dengan kerja ofis, x dapat jugak nak update..grr..
hari ni genap 11 hari alish dh pandai berjalan..genap usia 11 bulan, alish dh boleh menapak lebih dari 2 langkah..hehe..skang dh berlangkah-langkah..1 rumah die leh round..tp, di ruang tamu je la..sebab ayah dah buat road block utk g ke ruang lain..hehe
tp, walaupun dh boleh berjalan, die tetap rajin nak merangkak lg..agaknya berjalan ni penat kot..huhu
minggu lepas (19/2),ibu n ayah bw alish g tasik titiwangsa untuk shoot gambar nak buat jemputan birthday alish..amboi, bukan main suke die..abis kotor sandal yg alish pakai..bla penat, trus duduk atas rumput sambil cabut rumput tu nak masuk dalam mulut..sabar je la..rasenye, ibu dh bg mkn biskut sebelum tu, rumput gak yang alish rase nak makan..hehe..nak shoot gambar die bukan main payah lagi skang ni..ibu yang terasa penatnye..ibu tgk, alish pun same gak..dalam keta mase nk blik umah, terus tido..blik umah, terjaga kejap, sambung tido smula..hehe
nanti ibu upload gambar tu ye..kt ofis ni x bawa soft copy tu plak..rasenye ayah x masukkan lg gambar tu dlm laptop..sbb sibuk ngn kereta RC..
kelmarin, mase ibu amik alish kt umah mak yong (pengasuh alish) dahi alish lebam lg..baru je nak surut lebam yang alish langgar meja kt umah mak yong aritu, tambah plak lebam yg lain..siap ade jalur-jalur merah lagi..kesan kena karpet buluh..mak yong ckp, alish jatuh sendiri mase tengah berjalan..siannya anak ibu..terserlah dahinya yg luas itu..blik je umah, terus ibu tuam lebam tu ngn air suam..budak lasak, bila nak dapat kaki, mmg kena berjaga2..takut jatuh mcm tu la..lain kali hati-hati ye sayang..esok, kite ajak ayah g tasik titiwangsa lagi ye..jalan-jalan macam aritu..:)

4 coretan buat khalish:

...mommy jue... February 24, 2011 at 9:11 PM  

wahh.. gud progress khalish! amal khalisah dah lasak sekarang, jalan pun dah laju.. cepat je kan anak2 kita nie besar.. dengan kita pun sama membesar dengan sihatnya

khalish ammar February 24, 2011 at 9:18 PM  

haha..tu la..sekejap je..mula2 pandai jalan aritu, die x pandai nk kontrol lg..bjalan mcm nk blari..skang je br ok skit..jalan steady je..hehe

mama aisar February 25, 2011 at 12:55 AM  

he..he..aisar pun leh jalan skang...kalu kat luar dah xnak duk dlm stoller..layan jer..kan..kan...letak pic cpt2...

khalish ammar February 27, 2011 at 11:37 PM  

hehe..nnt aku letak..lucu kan tgk bdk2 bjalan..terkedek2..tangan pulak terangkat sebelah..nak balance..hehe..klu buat2 nk kejar die, lg klaka..kelam kabut nk blari..haha

khalish ammar, buah hati ibu dan ayah...mmuahh

khalish ammar, buah hati ibu dan ayah...mmuahh

with ayah

with ayah

with ibu

with ibu

umur 1 bulan

umur 1 bulan

umur 3 bulan

umur 3 bulan

semasa 7 bulan dlm kandungan

semasa 7 bulan dlm kandungan

umur- 1 hari

umur- 1 hari

6 BULAN

6 BULAN

umur 10 bulan

umur 10 bulan

Followers

Total Pageviews

umur 8 bulan

umur 8 bulan

umur 11 bulan

umur 11 bulan

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP