luv.khalish.ammar. Powered by Blogger.

Wednesday, June 29, 2011

check-up 1 tahun 3 bulan

yeah..khalish dh pun berumur 1 thn 3 bulan..semalam, ibu n ayah bw khalish g klinik..berat khalish = 8.61kg, tinggi = 75cm..pastu kena mkn ubat cacing..payah betul nk bg makan ubat..sikit je kot ubat tu yg khalish telan..lagi senang nk pegang khalish klu khalish kena injection drpd mkn ubat..meronta-ronta..mcm sakit je nk mkn ubat tu..sebenarnye, ibu perasan gak, khalish mcm fobia mkn ubat guna tiup tu..aritu, ibu bg makan ubat pakai sudu, ok je..agaknya fobia sebab asyik kena makan ubat kt wad aritu..ha, ckp psl wad, khalish dh pun dapat cek drpd insurans..ok la..leh buat simpanan untuk khalish..beruntung juga ibu ambil insurans tu masa khalish umur 10 bulan..sekurang-kurangnya, ada jaminan utk kesihatan n simpanan khalish..

Sunday, June 26, 2011

++4 bulan lepas (part 1)++

masa ni khalish br nak masuk umur setahun..igt tak ibu de bagtau nak update gambar alish kt taman tasik titiwangsa ni?tgk kt page ni..khalish dh pandai berjalan. jadi, ni la gambarnya (Part 1)..nnt ibu upload lg..


++nina n khalish++

skang ni ibu tgh rajin nk edit2 gambar...terjumpa gambar khalish n nina mas g kenduri umah untie zam kat mersing...memang comot la bdak comel dua org ni..haha..berpeluh2..ngan ramai orang n cuaca panas..masa ni umur khalish n nina dah 9 bulan...

Tuesday, June 21, 2011

promotion.....

1 tahun 2 bulan

khalish - shoot by ibu (sedang belajar mengeshoot gambar)..thank ayah sebab banyak membantu..





dulu dan kini

Monday, June 20, 2011

rindu menyapa

hari isnin...rindu ngan khalish...pagi2 lagi, dh tengok gambar khalish...betapa indahnya hari yg ibu lalui dengan adanya khalish..melihat keletah khalish yg semakin manja dan aktif..anugerah daripada-Nya yg paling bermakna dalam hidup ibu..love u so much syg..

Thursday, June 16, 2011

zara nur aisar

hari ni ibu duk tengok gambar2 khalish..terjumpa pun gambar aisar masa kecik2 dulu..aisar sebaya ngan alish..cume tua (haha, tua ke?) sebulan je..lahir 12hb 2 2010 (birthday sama ngan makcu)..ni blog (untie et) mama aisar
skang, aisar dh slim skit (tgk gambar bwh skali)..same cam alish..pipi xbolat cam mase kecik2 dulu..gambar ni ayah amik mase alish umur 3 bulan or 4 bulan..mase ni, kt g umah untie yo..gambar paling atas tu, ayah amik mase kt g open house umah untie et..mase tu umur alish 6 bulan lebih..serius sangat muke alish n aisar..hehe..tgk gmbr tu, rasa cam ibu de anak kembar plak..



Tuesday, June 14, 2011

khalish masuk wad

dah lame ibu x update blog khalish ni..banyak sangat benda2 yang berlaku akhir2 ni..selain tu, sibuk dengan keje ofis lagi..jadi ibu nak cite skit pe yang dh berlaku pada khalish akhir bulan Jun lepas.

23hb Jun 2011, khalish kena tahan wad..kt Hospital Pantai Ampang..sebelum tu, khalish memang de cirit birit..ibu n ayah igtkan, cirit tu, sebab nak alih bulan..tp, cirit-birit ni dh seminggu lebih alish kena..cirit-birit x sembuh lagi, alish kena demam panas pulak..ibu n ayah de bawa alish g klinik idzham pastu g hospital ampang plak sbb keadaan alish same je..tak sembuh2..

bla alish tak nak makan dan  minum susu, ibu dah risau sangat..badan pun dah lemah-lemah..malam 23hb tu, g hospital, terus kena tahan wad..sian sgt bila alish kena cucuk tgn utk masukkan air..yang paling tak boleh lupa, alish menangis2 dan cakap na nak, berulang2 kali..mgkin alish maksudkan, na nak tu, adalah tak nak..ibu pun, menangis skali la..sayu je denga alish menangis..

doktor khairul yang rawat khalish bagtau, kemungkinan alish kena jangkitan usus..jangkitan ni memang ambil masa nak sembuh..paling cepat pun, 2 minggu baru ok..2 malam gak alish bermalam kt wad dan ditemani ibu dan ayah...25hb, alish dh blh keluar wad..mase tu, alish dh nak makan dan minum susu..2 botol air kena masuk..ubat plak, memang banyak kena makan..nangis2 bila nak makan ubat sebab kena paksa ngan ibu n ayah..alhamdulillah, khalish dh beransur sembuh..2 minggu lagi kena follow up ngan Dr Khairul..follow up ni ibu dh g minggu lepas..alhamdullah, khalish dh sihat sepenuhnya..

khalish ammar, buah hati ibu dan ayah...mmuahh

khalish ammar, buah hati ibu dan ayah...mmuahh

with ayah

with ayah

with ibu

with ibu

umur 1 bulan

umur 1 bulan

umur 3 bulan

umur 3 bulan

semasa 7 bulan dlm kandungan

semasa 7 bulan dlm kandungan

umur- 1 hari

umur- 1 hari

6 BULAN

6 BULAN

umur 10 bulan

umur 10 bulan

Followers

Total Pageviews

umur 8 bulan

umur 8 bulan

umur 11 bulan

umur 11 bulan

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP